ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Η συντρόφισσα Lola Gutierrez συνελήφθη την 27/11 στο αεροδρόμιο της Αθήνας Ελ. Βενιζέλος, στην προσπάθεια της να βοηθήσει Kούρδο πρόσφυγα να πάει Βαρκελώνη και οι μπάτσοι την οδήγησαν στο κέντρο κράτησης Ελληνικού κρίνοντας την επικίνδυνη για την δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Την Τετάρτη 7/12, ενημερωθήκαμε για τη κράτηση της καταλανής συντρόφισσας στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ελληνικού και την προγραμματισμένη απέλαση της για την Πέμπτη 8/12 το πρωί και καλέσαμε σε συγκλεντρωση αλληλεγγύης έξω από το Στρατόπεδο.

Σύντροφοι-ισσες από διάφορες συλλογικότητες, ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα, βρεθήκαμε έξω από το κέντρο κράτησης για να της εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας Φωνάξαμε συνθήματα και παραμείναμε έξω απο τις φυλακές πάνω από μία ώρα.

Παραλληλα πραγματοποιήθηκε επισκεπτήριο στην Lola από φιλικό της πρόσωπο, εκφράζοντας την αλληλέγγύη μας και η ίδια μας μετέφερε το ακόλουθο μήνυμα:

>>>

«Ευχαριστώ για την Αλληλεγγύη.

Είναι σημαντικό τόσο για εμένα, όσο και τις άλλες συντρόφισσες εδώ, που υπάρχει αλληλεγγύη, γιατί δεν υπάρχει καμμία άλλη ενημέρωση για το τι συμβαίνει έξω.

Ο αγώνα για να κλείσουν τα Κέντρα Κράτησης, ο αγώνας για άρση των συνόρων, είναι η αρχή για την πάλη ενάντια στην καταπίεση των λαών.

Αν και υφίσταμαι την καταπίεση της φυλάκισης μου, αυτό αποτελεί ταυτόχρονα μία εμπειρία για να κατανοήσω την καταπίεση, που βιώνουν οι υπόλοιπες κρατούμενες μετανάστριες. Στο Κέντρο Κράτησης Ελληνικού είδα την κατάσταση. Υπάρχουν τρομερές περιπτώσεις, γυναίκες που δεν είναι καλά, που υποφέρουν. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, αλλά όλες οι κρατούμενες έχουν συνείδηση, ότι όποια ονομασία και αν δώσουν στα Κέντρα Κράτησης, είτε τα ονομάσουν Κέντρα φιλοξενίας ή ότι άλλο, αυτό αποτελεί μόνο έναν ευφημισμό και στην πραγματικότητα πρόκειται για Φυλακές.

SALUT Ι REVOLUCIO

LolaGutirrez

κρατητήρια μεταναστριών ελληνικού

αθήνα, 7.12.2016

<<<

Είναι ξεκάθαρο ότι η διοικητική κράτηση τόσο της συντρόφισσας, όσο και των περισσότερων μεταναστ(ρι)ών, βασίζεται στην εξουσία που έχει δοθεί στην αστυνομία να χαρακτηρίζει οποιονδήποτε αλλοδαπό «επικίνδυνο για τη δημόσια τάξη, ασφάλεια, υγεία» και να τον φυλακίζει κατά το δοκούν.

Αυτή η τακτική, που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια για την πληθυσμιακή διαχείρηση των μεταναστών, εφαρμόζεται πλέον ως μέσον ελέγχου και καταστολής των πολιτικών αντιπάλων του κράτους.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ

Συνέλευση αλληλέγγυων κρατουμένων στα νότια

9.12.2016

https://allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s