Η συλλογικότητα «Αλληλέγγυοι κρατουμένων στα Νότια» δημιουργήθηκε, τον Νοέμβριο του 2014, εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης που επικρατούσαν στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών που βρίσκεται στη γειτονιά μας (στο χώρο του πρώην ανατολικού αερολιμένα) και της αντίδρασης που εκδηλώθηκε τότε από τους ίδιους τους κρατουμένους.
Βασικότερος λόγος ύπαρξης της συνέλευσης μας, η οποία λειτουργεί με οριζόντιες, αντιιεραρχικές δομές και αποτελείται από άτομα που προέρχονται από διάφορους πολιτικούς χώρους, καθώς και κυριότερο αίτημα μας είναι να κλείσουν τα Κέντρα «Φιλοξενίας» Μεταναστών ή αλλιώς «αποθήκες ψυχών», ενημερώνοντας ταυτόχρονα για το τι πραγματικά είναι τα Κέντρα Κράτησης αυτά.
Για να πετύχουμε τους στόχους μας αυτούς, πέρα από τις υπόλοιπες δράσεις (διαδηλώσεις, ενημέρωση κατοίκων κ.α.), αποφασίσαμε να πραγματοποιούμε όλοι εμείς, πολιτικά αλληλέγγυοι στους μετανάστες – κάτοικοι της περιοχής, επισκεπτήρια στο Κέντρο Κράτησης αλλοδαπών Ελληνικού. Προσπαθώντας να ρίξουμε φως σε ένα χώρο, που συχνά Κράτος και παραΚράτος θέλουν να κρατήσουν μακριά από τα βλέμματα τρίτων, αποφασίσαμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στις μετανάστριες που ζουν έγκλειστες εκεί.
Από την εμπειρία που αποκομίσαμε από τις επισκέψεις αυτές, την επαφή μας με πρώην κρατούμενους/νες, τη μελέτη της σχετικής νομοθεσίας, την αναζήτηση των αιτιών που αναγκάζουν τους ανθρώπους αυτούς να ξεριζωθούν από τον τόπο τους, αλλά κυρίως από την παρατήρηση της στάσης του κράτους και της Ευρώπης σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα, προέκυψαν για εμάς κάποια πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

e-mail : allileggyoikratoumenon@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s