Οι δράσεις αλληλεγγύης και στήριξης των έγκλειστων μεταναστών/ριών που κρατούνται στα κρατητήρια του Αλλοδαπών συνεχίζονται. Την Παρασκευή 31/3 το απόγευμα, 40 περίπου σύντροφοι και συντρόφισσες συγκεντρωθήκαμε έξω από τα κάγκελα της Πέτρου Ράλλη, φωνάζοντας συνθήματα και στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης στους έγκλειστους.  Επικοινωνήσαμε μαζί τους στη γλώσσα τους και μας μετέφεραν πληροφορίες για την κατάσταση που βιώνουν και τις αντιστάσεις τους.

Πιο συγκεκριμένα, ακούσαμε καταγγελίες για βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς από τους φύλακές τους, ακόμα και παραδειγματικό ξυλοδαρμό στο προαύλιο ενός μετανάστη από 20 μπάτσους, για βίαιες απελάσεις, άθλιες συνθήκες υγιεινής και εγκλείστους με σοβαρά προβλήματα υγείας που κρατούνται στην απομόνωση. Ο χρόνος κράτησης τους ποικίλει και πολλοί έχουν ξεπεράσει το προβλεπόμενο 6μηνο, ενώ ακούσαμε και για έγκλειστο που είναι μέσα 15 μήνες.

Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα οι μετανάστες/ριες αντιστέκονται με διάφορους τρόπους. Μας ενημέρωσαν ότι το αμέσως προηγούμενο διάστημα, μετά και από απεργία πείνας, εκδηλώθηκε εξέγερση με κάψιμο στρωμάτων και διαμαρτυρίες προς τους ανθρωποφύλακες τους. Είδαμε και εμείς την οργή τους απέναντι στους μπάτσους, καθώς την ώρα της παρέμβασης, τους «έλουσαν» με  μπουκάλια γάλα και άλλα αντικείμενα, αναγκάζοντάς τους να κρυφτούν.

Αποχωρήσαμε μετά από 1 ώρα χαιρετώντας τους μετανάστες και τις μετανάστριες και ανανεώνοντας την υπόσχεση μας ότι  θα είμαστε δίπλα τους – μέχρι το κλείσιμο των κέντρων κράτησης και την απελευθέρωση των έγκλειστων μεταναστών/ριων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s