20_1_17_metanastries-p-ralli_b  20_1_17_metanastries-p-ralli_z
Μετά την εκδικητική μεταγωγή των κρατουμένων μεταναστριών στα κρατητήρια της δ/νσης αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη, το απόγευμα της Παρασκευής 20/1 περίπου 150 συντρόφισσες–οι πραγματοποιήσαμε παρέμβαση έξω από το κτήριο.

Αναρτήσαμε πανό, φωνάξαμε συνθήματα και προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιους κρατούμενους (στη Πέτρου Ράλλη κρατούνται κυρίως άνδρες), που είχαν βγει στα παράθυρα και ανταποκρίθηκαν δυναμικά. Φώναζαν συνθήματα, κρέμασαν πανό με γραμμένη τη λέξη freedom και πέταγαν διάφορα αντικείμενα από τα παράθυρα.

Στη παρεμβαση συμμετείχαν μετανάστες οι οποίοι με τηλεβόα επικοινώνησαν με τους κρατούμενους στη γλώσσα τους. Από τη επαφή αυτή ενημερωθήκαμε για την πολύμηνη κράτηση μεταναστών, οι οποίοι ζουν σε άθλιες συνθήκες, ξεχασμένοι απ’ τον έξω κόσμο.

Επίσης, μάθαμε οτι οι μετανάστριες από το κέντρο κράτησης Ελληνικού κρατούνται στον τελευταίο όροφο του κτιρίου. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να έρθουμε σε επαφή μαζί τους, γιατί προφανώς κρατούνται σε κελιά που δεν έχουν επαφή με το δρόμο. [*βλ. συμπληρωματική ενημέρωση για τον πραγματικό λόγο]

Αφού μείναμε εκεί για δυο ώρες περίπου, φύγαμε λέγοντάς τους ότι θα επιστρέψουμε.

Κρατούμενες-κρατούμενοι δεν είστε μόνες-οι!

Άμεση απελευθέρωση των μεταναστριών που τους έγινε μεταγωγή από το κέντρο κράτησης Ελληνικού στα κρατητήρια της δ/νσης αλλοδαπών της Πετρου Ράλλη.

Άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστριών-στών που φυλακίζονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά.

Αλληλέγγυες-οι κρατουμένων στα νότια
https://allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com/
mail: allileggyoikratoumenon@gmail.com


* συμπληρωματική ενημέρωση:

Όπως ενημερωθήκαμε στη συνέχεια, τελικά ο λόγος που δεν είχαμε επαφή με τις κρατούμενες του Ελληνικού κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μας στη Π.Ράλλη στις 20/1/2017, δεν ήταν ότι τα κελιά τους δεν επικοινωνούσαν με το δρόμο, όπως νομίζαμε, αλλά επειδή οι μπατσίνες τις απειλησαν και δεν τις άφησαν να πλησιασουν τα παράθυρα. Ήταν μάλιστα η ίδια η μπατσίνα που τραμπούκισε με μπουνιές κρατούμενη στο κέντρο κράτησης Ελληνικού που προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί μας, κατά την διάρκεια παρέμβασης μας στις 16/12/16 (βλ. ενημέρωση – https://allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com/2017/01/07/trampoukismos_metanastrion_16-12-2016 )

Η εκδικητική συμπεριφορά των ανθρωποφυλάκων και η προσπάθεια τους να συνεχιστεί η απομόνωση των μεταναστριών του Ελληνικού από τους αλληλέγγυους  δεν θα μείνει αναπάντητη.


20_1_17_metanastries-p-ralli_a

20_1_17_metanastries-p-ralli_c

20_1_17_metanastries-p-ralli_b

1-jqpcbysyfoxn98py4d585a

20_1_17_metanastries-p-ralli_z

20_1_17_metanastries-p-ralli_y

20_1_17_metanastries-p-ralli_st

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Eνημέρωση από τη παρέμβαση στα κρατητήρια της δ/νσης αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη [+φωτογραφίες]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s