ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ

Όπως είναι γνωστό εδώ και κάποιους μήνες, στο κέντρο κράτησης Ελληνικού έχουν απαγορευτεί τα επισκεπτήρια στη συλλογικότητά μας, με σκοπό να απομονώσουν τις μετανάστριες από τον αλληλέγγυο κόσμο.

Εμείς παρόλα αυτά συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις έγκλειστες μετανάστριες, καλώντας παρεμβάσεις έξω από το κέντρο και επικοινωνώντας μαζί τους με συνθήματα και τηλεβώα.

Οι ανθρωποφύλακες του κέντρου, θέλοντας να σταματήσουν και αυτήν την ελάχιστη μορφή επικοινωνίας, και να απομονώσουν εντελώς τις κρατούμενες, τους έχουν απαγορεύσει να ανοίγουν τα παράθυρα και να επικοινωνούν μαζί μας.

Στην τελευταία παρέμβαση που κάναμε στις 16/12, συμμετείχε πρώην κρατούμενη, η οποία επικοινώνησε στην γλώσσα της με τις έγκλειστες μετανάστριες.

Μια από τις κρατούμενες έσπασε την απαγόρευση των μπάτσων και άνοιξε το παράθυρο. Ακούγοντας την συνομιλία σε ξένη γλώσσα , ανθρωποφύλακας στο προαύλιο αντέδρασε φωνάζοντας «αρχίσανε και τις πακιστανικές μαλακίες τώρα». Τελικά η κρατούμενη απομακρύνθηκε από τα παράθυρα ύστερα από τραμπουκισμό μπατσίνας που την απειλούσε ότι θα την χτυπήσει με γροθιές στο πρόσωπο.

Η συγκεκριμένη μετανάστρια, όπως και πολλές άλλες είναι εδώ και καιρό παντελώς αποκλεισμένη, καθώς δεν έχει συγγενείς στην ελλάδα, ο διοικητής του κέντρου κράτησης απέρριψε την αίτησή της να δέχεται επισκεπτήρια από εμάς και κάθε τηλεφωνική επικοινωνία με την χώρα της διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, αφού οι τηλεκάρτες που καταφέρνουμε να τους δίνουμε, εξαντλούνται αμέσως.

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες, στις φυλακές δεν υπάρχει τηλέφωνο για διεθνείς κλήσεις, αναγκάζοντας τις κρατούμενες να ξοδεύουν ό,τι τους έχει απομείνει σε τηλεκάρτες, ενώ όσες από αυτές δεν έχουν χρήματα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με κανέναν.

Όλα αυτά φυσικά δεν είναι τυχαία. Η αναβάθμιση της καταστολής και η προσπάθεια απόλυτης απομόνωσης των μεταναστριών και των μεταναστών μέσα στα κέντρα κράτησης είναι κεντρική πολιτική του κράτους. Το «θεάρεστο» αυτό έργο εκπληρώνουν με θαυμαστό ζήλο οι μπάτσοι ανθρωποφυλάκες.

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

Αλληλέγγυες–οι κρατουμένων στα νότια

29/12/16

https://allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s