Γυναίκες κρατούμενες σε συνθήκες χειρότερες από φυλακή γιατί δεν έχουν ένα χαρτί που να πιστοποιεί… ότι υπάρχουν!

Παγωμένο νερό εδώ και ένα μήνα, με αποτέλεσμα οι κρατούμενες είτε να αρρωσταίνουν στην προσπάθειά τους να κάνουν ένα μπάνιο, είτε να μη μπορούν να κάνουν μπάνιο για μέρες!

Άρνηση ή πολυήμερη καθυστέρηση μεταγωγής των αρρώστων σε νοσοκομείο και εγκληματική αδιαφορία απέναντι στις κρατούμενες με χρόνιες ασθένειες. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις 2 γυναικών που ενώ παρακαλούσαν 4 μέρες ώστε να τις δει ένας γιατρός, έφτασαν την 5η μέρα στη λιποθυμία κι έτσι πήγαν σε νοσοκομείο.

Και όλα αυτά ενώ έχουν φροντίσει να μην υπάρχει γιατρός στο κέντρο, αφού μετά τη λήξη της σύμβασης του προηγούμενου, δεν προσέλαβαν κανέναν. Το ίδιο ακριβώς και με την ψυχολόγο, που αν μη τι άλλο θα μπορούσε να βοηθήσει σε περίπτωση ψυχολογικών προβλημάτων, αυτοτραυματισμών ή και χειρότερων περιστατικών.

Παντελής έλλειψη φαρμάκων, ακόμη και ντεπόν. Πόσο μάλλον για περίπτωση κρατούμενης με χρόνιο άσθμα..

Και φυσικά για να κολλήσει το παζλ των συνθηκών, μόνιμα χαλασμένα τηλέφωνα στο επισκεπτήριο. Ακόμα και στις επισκέψεις των δικηγόρων, τόσο ο κρατούμενος όσο και ο δικηγόρος πρέπει στην κυριολεξία να γκαρίζουν προσωπικά δεδομένα μέσα από το τζάμι με αποτέλεσμα να ακούει τα πάντα όποιος τυγχάνει να βρίσκεται εκεί, είτε επισκέπτης, είτε αστυνομικός.

Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας στο διοικητή, δεν έχει διορθωθεί ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Σαν να μην είναι αρκετός ο εγκλεισμός, το κράτος και οι μηχανισμοί του προσπαθούν να κάνουν μαρτύριο κάθε δευτερόλεπτο του κρατούμενου. Ακόμη και το μπάνιο. Ακόμη και την επίσκεψη από οποιονδήποτε. Ως πότε;

Αλληλέγγυες/Αλληλέγγυοι κρατουμένων στα νότια

https://allilegioikratoumenonstanotia.wordpress.com/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s