Την Παρασκευή η Σάναα Τάλεμπ «καταδικάστηκε» από τους μπάτσους σε ακόμα 3 μήνες φυλάκιση. Είναι πρώτη φορά που μετανάστρια θα πρέπει να συμπληρώσει έναν ολόκληρο χρόνο κράτησης, τουλάχιστον απ’ όσα ξέρουμε για το Κέντρο Κράτησης Ελληνικού. Το χαρτί της απόφασης λέει ότι η φυλάκιση της παρατείνεται επειδή εκκρεμεί η απέλασή της, ένας ισχυρισμός που αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι η αίτηση για το άσυλό της δεν έχει εξεταστεί ακόμα. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπάρχει και πρόθεση και μεθόδευση των μπάτσων να απελάσουν την Τάλεμπ, για να στείλουν ένα μήνυμα σε όσες μετανάστριες και μετανάστες αγωνίζονται.

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι μάς έλεγαν ότι οι μετανάστες δεν θα κρατούνται πάνω από έξι μήνες. Τώρα η Τάλεμπ πάει για ένα χρόνο μέσα, τα κέντρα κράτησης ξανανοίγουν και η εξέγερση των μεταναστών στο Κέντρο Κράτησης Κορίνθου καλύπτεται από πέπλο σιωπής. Να δούμε τώρα τι θα μας πουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι και οι φίλοι τους…

Ως ένδειξη αλληλεγγύης τόσο στον αγώνα της Σάναα όσο και σε όλες τις έγκλειστες μετανάστριες, καλούμε σε συνέλευση στο Κτίριο Γκίνη την Τετάρτη 13 Γενάρη στις 19:00 για τη συνδιαμόρφωση ενός τριημέρου δράσεων στις 22 -23 -24 Γενάρη ενόψει της δίκης της στις 26 Γενάρη, όπου δικάζεται για τα αδικήματα της απείθειας και της φθοράς δημόσιας περιουσίας.

https://athens.indymedia.org/post/1553888/

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σάναα Τάλεμπ : κι ά λ λ ο ι 3 μήνες στη φυλακή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s