Μετά τον αγώνα της Taleb Sanae, δεν κρατείται καμμία γυναίκα στο Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Ελληνικού πάνω από 6 μήνες… εκτός από την ίδια την Taleb! Αυτό από μόνο του αποδεικνύει ότι η συνέχιση της κράτησης της είναι απολύτως εκδικητική!

Η ανεκδιήγητη συμπεριφορά των μπάτσων του Αλλοδαπών είναι απλά συνέχεια των όσων έχουν ήδη διαπράξει εναντίον της:

-Αρχικά την ημέρα της προσπάθειας τους για βίαιη απέλασή της, της ασκούν ποινική δίωξη και για πρώτη φορά το Αλλοδαπών κατηγορεί μετανάστη για απείθεια, επειδή δεν συναινεί στην… απέλασή του!!

– Στην συνέχεια, παρά το επίμονό αίτημα της να καταγγείλει τις συνθήκες απέλασής της, οι μπάτσοι αρνήθηκαν να πάρουν εγγράφως κατάθεσή της την ημέρα της σύλληψής της, όταν είχε δίπλα της δικηγόρο. Κατόπιν προσπάθησαν να της υφαρπάξουν κατάθεση την επόμενη ημέρα, όταν δεν είχε πια νομική συμπαράσταση! (κατάθεση, την οποία φυσικά δεν υπέγραψε)

-Έπειτα έκαναν την πρωτοφανή ενέργεια να λάβουν καταθέσεις, των -μετά την σύλληψή της- δεσμοφυλάκων της, ως δήθεν μαρτύρων κατηγορίας, οι οποίοι αναπαράγουν υποτιθέμενες συνομιλίες που είχε η Taleb με τον… δικηγόρο της, παραβιάζοντας έτσι κάθε έννοια «δικαιώματος» του κατηγορουμένου!

Η Τaleb πληροί τις προϋποθέσεις για πολιτικό άσυλο, εξαναγκάστηκε όμως να παραιτηθεί από σχετική αίτηση της, στην προσπάθεια της να αποφύγει τον εξωφρενικό κανόνα που εφαρμόζει το Αλλοδαπών: Οι μετανάστριες/στες που αιτούνται πολιτικό άσυλο, κρατούνται στα κελιά μέχρι την εξέταση του αιτήματος τους… που διαρκεί μήνες και μήνες! (η Taleb έχει υποβάλλει εκ νέου αίτηση πολιτικού ασύλου την εξέταση του οποίου περιμένει κρατούμενη)

-Σήμερα η κράτηση της συνεχίζεται, ενώ υπάρχει ιατρική γνωμάτευση που αποδίδει την επιδείνωση της υγείας της στην παρατεταμένη κράτηση της!

Η φασιστική αυτή αντιμετώπιση των μεταναστριών δεν ξενίζει όσους έχουν ασχοληθεί με το μεταναστευτικό:

Χιλιάδες άνθρωποι κρίνονται επικίνδυνοι για την «Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια», επειδή είναι μετανάστες και δεν προέρχονται από της αυτό-αποκαλούμενες «πολιτισμένες» χώρες της Ε.Ε.! Έτσι χιλιάδες ζωές κρίνονται από ένα χαρτί που εκδίδεται με διαδικασίες φασόν! Και είναι ακριβώς αυτήν την εξουσία που τους παρέχει το Κράτος, που εκμεταλλεύονται οι μπάτσοι του Αλλοδαπών, διαρκώς κατηγορούμενοι για υποθέσεις διαφθοράς…

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στο πλευρό της Τaleb και όλων των μεταναστών που αποφασίζουν να αντιδράσουν ενάντια στην κράτησή τους! Την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου, στις 12.00 θα κατατεθεί αίτηση για την αποφυλάκισή της στο Διοικητικό Πρωτοδικείου Πειραιά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ SANAE ΤΑLEB ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ: Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά (Δ. Γούναρη 31-33, πλησίον ηλεκτρικού),

Τρίτη 8/12,

ώρα 12.00

Αλληλέγγυες Αλληλέγγυοι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s